חוק פנסיה לעובד משק בית נחקק הן לטובת העובד והן לטובת המעסיק.
על כל הדברים הטובים שטמונים בחוק הפנסיה וגם- כיצד בית המשפט מתייחס להצהרת עובד שמבקש שלא ישלמו לו פנסיה?
חוק פנסיה לעובד משק בית הוא חוק שנקבע בשנת 2008. משנה זו כל עובד משק בית באשר הוא, זכאי על-פי חוק שמעסיקו יפריש לו תשלומים חודשיים לקרן הפנסיה. יתרה מכך, מעסיק שלא יעשה כן- למעשה, עובר על החוק ומסתכן בתביעות מצד עובד משק הבית ו/או שאריו.
הצהרת כוונות
חשוב להבין,
תשלומים לביטוח לאומי אינם מבטלים את התשלומים לקרן הפנסיה. חוק פנסיה לעובד משק בית הינו בנוסף לחובת התשלומים לביטוח הלאומי.
כמו כן, יש לציין כי האחריות לביצוע התשלומים לקרן הפנסיה רובצת על המעסיק ולא על עובד משק הבית. לעיתים ישנם עובדים שאינם מעוניינים שמעסיקיהם יפרישו עבורם תשלומים לקרן הפנסיה ולביטוח הלאומי, וזאת משום שהם מעוניינים "לעבוד בשחור". יש עובדים שאף כותבים הצהרות למעסיקים ומתחייבים שלא לתבוע את המעסיק בעתיד בגין אי קיום חוק פנסיה וחוק ביטוח לאומי, אך חשוב שתדעו שלהצהרות אלו אין כל תוקף משפטי. וכי אם בבוא היום העובדים או שאריהם יתבעו אתכם, בית המשפט לא יכבד הצהרה זו.
טובה תחת טובה
עוד חשוב להבין, חוק פנסיה לעובד משק הבית נחקק הן לטובתו של העובד והן לטובתו של המעסיק.
מבחינת העובד- בנוסף לחיסכון לקראת גיל פרישה, הביטוח הפנסיוני שלו כולל גם ביטוח אובדן כושר עבודה וביטוח שארים, כאשר הסיבה לפגיעה בכושר העבודה/למוות אינה קשורה בהכרח למקום העבודה.
מבחינת המעסיק- מחצית מהסכום שהמעסיק מפריש מוקדש לחיסכון עבור
כספי פיצויים. כך בבוא העת כאשר העובד יסיים את עבודתו, המעסיק כבר חסך סכום נכבד מכספי הפיצויים ולא נאלץ להתמודד עם הוצאות שאינן צפויות.
האפשרות הפשוטה ביותר לקיום חוק פנסיה לעובד משק בית היא דרך המרכז לביטוח פנסיה חובה. מדי חודש המרכז שולח לכם תזכורת ואף מחשב את הסכום שעליכם להפקיד עבור עובד משק הבית- והכל דרך המחשב ומבלי לצאת מהבית! אלו סכומים קטנים שמצילים מצרות גדולות.
עמוד זה נועד למסור לכם מידע. יש להדגיש כי בתקנון הקרן נמצאים התנאים המחייבים!