זכויות עוזרת בית
ביטוח לאומי, נסיעות, דמי הבראה, חופשה וגם פנסיה - מעסיקים עוזרת בית? דאגו לקיים את כל הזכויות שלהן היא זכאית- זכויות עוזרת בית על הפרק
שנה 2008 חוללה מהפכה בתנאים הסוציאליים של עוזרת הבית בישראל. משנה זו כל אדם החפץ להעסיק בביתו עוזרת בית נחשב בעיניי החוק כמעסיק לכל דבר ועניין וחובה עליו לדאוג לקיום התנאים הסוציאליים של העוזרת שהוא מעסיק בביתו הפרטי. 
זכויות עוזרת בית הלכה למעשה
כל אדם ואדם המעסיק בביתו עוזרת בית, צריך לשלם לה בנוסף למשכורת גם דמי נסיעות (לפי תעריף הנסיעות בתחבורה הציבורית), פעם בשנה - דמי הבראה וחופשה, ומדי חודש עליו לשלם לה תשלומים עבור ביטוח לאומי ותשלומים עבור ביטוח פנסיוני.
תשלומי הביטוח הלאומי אינם מחליפים את התשלומים עבור הביטוח הפנסיוני ואין מדובר במותרות אלא בקיום חוק הלכה למעשה. 
חשוב שמעסיקים יבינו כי הקפדה על תשלומים פנסיוניים לקרן הפנסיה של העוזרת לא נועדה רק לשם צבירת כספים לקראת גיל היציאה לגמלאות של העוזרת, הקרן גם שומרת על המעסיק בכך שהיא מבטחת את העוזרת בביטוח אובדן כושר עבודה ובביטוח שארים ואף מהווה מעין תוכנית חיסכון עבור כספי הפיצויים שעל המעסיק לשלם לעוזרת ביום שבו דרכיהם ייפרדו.
לפי החוק, בשנת 2014 גובה התשלום שעל המעסיק לשלם לקרן הפנסיה של העוזרת עומד על 17.5 אחוזים משכרה החודשי, כאשר שני שלישים משולמים על-ידי המעסיק ושליש משולם על-ידי העוזרת.
עם זאת על המעסיק להעביר את התשלום המלא לקרן הפנסיה ולאחר מכן לנכות את חלקה של העוזרת מהשכר המשולם לה.
 
בלי לצאת מהבית ובלי יותר מדי טלפונים וניירת, באמצעות המרכז לביטוח פנסיה חובה, תוכלו לפתוח פנסיה לעוזרת בית דרך המחשב הביתי שלכם. בכל חודש תקבלו מהמרכז מייל המזכיר לכם שהגיע המועד לשלם את התשלום הפנסיוני עבור העוזרת והמרכז אף יחשב לכם את הסכום שעליכם לשלם לה החודש.
 
האינפורמציה המופיעה בעמוד זה נועדה למסור מידע לציבור. למען הסר ספק, התנאים הכתובים בתקנון קרן הפנסיה הם התנאים המחייבים!