זכויות עוזרות בית
ביטוח פנסיוני לעוזרת בית אינו מותרות אלא לשון החוק. הוא הדין בנוגע לדמי נסיעות, ביטוח לאומי ודמי הבראה - מה שכל מעסיק צריך לדעת על זכויות עוזרות בית
בשנת 2008 חלה מהפכה בכל הקשור לנושא של זכויות עוזרות בית.
לא רק שעל כל מעסיק ומעסיק מוטלת האחריות לשלם עבור עוזרת הבית שלו - תשלומים של ביטוח לאומי, דמי נסיעות ודמי הבראה - כעת מוטלת עליו גם האחריות לשלם עבור העוזרת שלו תשלומים פנסיוניים.
המחוקק החליט לעגן בחוק, את חובת התשלומים הפנסיוניים במסגרתו של צו ההרחבה, וכך למעשה, דאג לרווחתן הפנסיונית של עוזרות הבית ולקיום זכויותיהן.
בתחילת הדרך נדרשו המעסיקים להפנות רק שני אחוזים וחצי משכרן של העוזרות לטובת התשלומים הפנסיוניים, אולם ככל שהשנים נקפו, כך עלו בהתאמה האחוזים שעל המעסיקים לשלם וכך כיום, בשנת 2014 על המעסיקים להפנות 17 אחוזים וחצי משכרן של העוזרות לטובת התשלומים הפנסיוניים.
מידע נוסף על זכויות עוזרות בית
צעדים ראשונים
בהתאם לחוק, את התשלום הפנסיוני הראשון עבור העוזרת יש לשלם כבר למן החודש הראשון לעבודתה בביתכם, זאת בתנאי שבעת שבה העוזרת התחילה לעבוד אצלכם, יש ברשותה קרן פנסיה פעילה.
ובמקרה שאין לה - על-פי החוק, תצטרכו לשלם את התשלום הפנסיוני הראשון בעבורה רק בחלוף שישה חודשים. כלומר, עליכם להתחיל לשלם עבורה תשלומים פנסיוניים רק החל מהחודש השביעי לעבודתה.
כף חובה
האחריות על פתיחתה של קרן הפנסיה לעוזרת רובצת על כתפיו של המעסיק. גם אם העוזרת אינה מחזיקה בקרן פנסיה ואף אינה פועלת לשם פתיחתה, חובתו של המעסיק הינה לפתוח את קרן הפנסיה בעבורה (כאמור, בחלוף שישה חודשי עבודה).
עוד, אחריות ביצוע התשלומים רובצת אף היא על כתפיו של המעסיק. עליו להעביר לקרן הפנסיה את התשלום הפנסיוני המלא בעבור העוזרת שלו ורק לאחר מכן לנכות משכרה של העוזרת את חלקה בהפקדה הפנסיונית (הרי גם העוזרת משתתפת בתשלומים).
 
ללא כאבי ראש מיותרים, ללא ניירת וללא סחבת- באמצעות המחשב בבית, ניתן לפתוח פנסיה לעוזרת בית (בלי טלפון אחד!), פשוט נכנסים לאתר של המרכז לביטוח פנסיה חובה.
 
פעם בחודש האתר שולח לכם תזכורת בדבר התשלום ואף מחשב לכם את סכום התשלום הפנסיוני שאתם נדרשים לשלם בחודש זה.